GE chce predať väčšinu portfólia svojej realitnej divízie

10.04.2015 Celý región

Fairfield 10. apríla (TASR) - Americký priemyselný konglomerát General Electric (GE) chce predať za 26,5 miliardy USD (24,60 miliardy eur) väčšinu z portfólia svojej realitnej divízie GE Capital Real Estate investorom, medzi ktorými sú aj spoločnosti Blackstone Group a Wells Fargo & Co., aby sa mohol sústrediť na podnikanie v priemysle. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Podľa vedenia koncernu GE Capital Real Estate je síce veľkým "generátorom peňazí", ale zároveň aj veľkým zdrojom rizika, čo znervózňuje akcionárov.

Väčšinu z GE Capital Real Estate predá koncern fondom, ktoré spravuje Blackstone. Wells Fargo zase kúpi časť z dobre zarábajúcich úverov. Koncern má v pláne predať aj ďalšie komerčné nehnuteľnosti a aktíva.

GE so sídlom vo Fairfielde, v štáte Connecticut, si ponechá časti finančnej divízie, ktoré sú spojené s jeho podnikaním v priemysle. Ide napríklad o GE Capital Aviation Services, Energy Financial Services a Healthcare Equipment Finance.

Plánovaný predaj veľkej časti realitnej divízie GE Capital Real Estate je najväčším obchodom na americkom realitnom trhu od roku 2007.

GE sa chce znova sústrediť predovšetkým na podnikanie v priemysle a predstavenstvo spoločnosti v tejto súvislosti oznámilo, že má v pláne spätne odkúpiť akcie koncernu za 50 miliárd USD.

(1 EUR = 1,0774 USD)
 

Vyberte región